Voetreflexzonetherapie

Je bent als mens mooi zoals je bent. Iedere dag ben je in de weer met het zorgen voor je gezin, je werk, boodschappen doen, je sociale leven bijhouden. Iedere dag doe je dat met alle inzet die je in je hebt. Vaak geniet je van de dingen die je doet. Af en toe bekruipt je de gedachte, had ik maar wat meer tijd voor mezelf. Een gedachte die komt, maar ook even snel weer gaat. Je merkt dat je vaker moe bent, dat je lichamelijk klachten hebt. Je tranen zitten soms erg hoog, je voelt je verdrietig, misschien soms wel boos of bang. Je voelt van alles maar kan het niet plaatsen. Je weet niet waar je lichamelijke klachten en tranen vandaan komen. Je geeft er niet te veel aandacht aan, je wil sterk zijn en doorgaan met je dagelijkse bezigheden.

Je lichaam begint zo nu en dan te protesteren. Je voelt je niet lekker, hebt vaker hoofdpijn, pijn in je buik, last van je rug. Je hebt misschien wel een verklaring voor deze klachten maar besteed er niet te veel aandacht aan want je wil sterk zijn. Zo nu en dan voel je dat de kracht om door te gaan minder wordt maar opgeven is geen optie.

Wanneer je klachten ontstaan en steeds terug komen, kun je middels voetreflextherapie, bewustwording creëren in je lichaam. Ieder onderdeel in ons lichaam is terug te vinden op de voeten. Ieder orgaan en lichaamssysteem heeft een eigen plek op de voeten. Zowel op de voetzool als op de bovenkant van de voet en de enkels. Zo heeft ieder orgaan en ieder lichaamssysteem, een lichamelijke functie maar zit er ook een energetisch (metafysische) betekenis achter, vaak in letterlijk zin. Denk maar aan veel spreekwoorden, zoals een steen in je maag voelen, je gal spugen. Door het combineren van de lichamelijke en de metafysische functie, kan ik je een stuk lichaamsbewustzijn laten ervaren. Wanneer je weet waar emoties bij jou vast gaan zitten in je lichaam, kun je signalen beter gaan herkennen. Je wordt door je lichaam er als het ware op attent gemaakt dat je weer over je grenzen heen gaat, dat het nodig is om even een stapje terug te doen.  Het is niet zo dat ik klachten en problemen voor je op kan lossen en wegnemen en dat is ook nooit de bedoeling van een behandeling. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven en het aangaan van de dingen die op je pad komen. In een behandelingstraject worden er in je systeem, zowel lichamelijk als geestelijk als emotioneel, dingen in beweging gezet. Ik zal je echter wel bijstaan in je proces naar bewustwording.

Wanneer je je bewust bent van de signalen kun je in je gevoelens en emoties dieper gaan voelen. Wanneer je deze gevoelens helemaal hebt gezien, aangekeken en ervaren hebt, kan het jou loslaten. Dit is een traject waar in ik je kan begeleiden en bijstaan.

In de voetreflex werken we ook met de energie die in ons zit en om ons heen is. Ik werk met de energie van de chakra’s. De chakra’s kunnen gezien worden als wielen van energie waarin we ervaringen uit ons leven op slaan. Wanneer je een, vaak minder prettige, ervaring niet goed kan doorvoelen en verwerken, ontstaat er een blokkade in een chakra. Door het masseren van de chakra’s en het lichamelijk stuk, krijg je een mooi geheel van ervaring op het gebied van bewustwording.