Kindermassage

Kinderen leren met hun lichaam.
Vanaf jonge leeftijd is masseren voor de opgroeiende (overgevoelige) kinderen een ideale manier om hen te helpen bij hun ontwikkeling. Lichamelijk contact is onmisbaar voor een gezonde ontwikkeling. Hoe jonger het kind, hoe dieper en onbewuster de weg in het lichaam gaat. Zowel het lichamelijke, emotionele als het rationele deel worden door massage gevoed.

Massage is een goede ontspanningsmethode ook voor gevoelige kinderen. Het helpt hen om beter in het lichaam te komen, te aarden, zich weer bewust te worden van hun lichaam en geest, zodat ze evenwichtiger opgroeien.

Door gerichte, liefdevolle aandacht en aanraking, leren kinderen van onze handen allereerst ook respect. Hun lichaam weer voelen, dat brengt zelfbevestiging en geeft een warm gevoel en verbondenheid. Door de massage ontspannen hun spieren en het bevordert de beweeglijkheid van de botten, zodat ze soepeler, minder gespannen in het leven staan, minder stressgevoelig zijn en beter kunnen slapen. Met masseren stimuleer je de verwijdering van afvalstoffen in het lichaam. De ontspanning tijdens de massage geeft ze ook innerlijke rust en het bewustzijn van hun eigen lichaam, gevoelens en emoties.

Kindermassage sterkt, maakt hen minder kwetsbaar, fysieke en psychische weerstand worden ondersteund, het slaapgedrag kan verbeteren en de concentratie zal worden verbeterd. Het heeft ook een positieve werking op de verwerking van voedsel.

Voor wie is het geschikt?

Kinderkruidenmassage is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Werkwijze

Er wordt gewerkt met kruidenstempels afkomstig uit Thailand. Deze kruidenstempels zijn heel zorgvuldig samengesteld uit verschillende soorten kruiden, die voor kinderen geschikt zijn. Naast het gebruik van deze kruidenstempels wordt er met de handen gemasseerd.
Als uw kind het fijn vindt dat u er bij blijft is dit natuurlijk geen probleem. Vaak is het voor het kind fijn om een vertrouwd iemand in de buurt te hebben. Als uw kind een knuffel heeft waar hij of zij zich veilig bij voelt, mag deze zeker ook mee.