Basiscursus voetreflexmassage

Basiscursus voetreflexmassage

Eeuwen geleden werd masseren via de voeten al toegepast in het verre oosten. Ze hadden ontdekt dat, wanneer je bepaalde plekken op de voet aanraakt, dit merkbaar was in het lichaam. Door de eeuwen heen heeft het masseren van de voeten de hele wereld verovert.

Ieder orgaan, lichaamsdeel of lichaamssysteem (bv de bloedsomloop) heeft een eigen plek op de voet. Dit komt doordat de zenuwen in ons lichaam hun uiteinden vinden op de voeten en op de handen.  Door deze plekken (zones) te masseren met diverse technieken, worden de organen geprikkeld via de zenuwen en worden blokkades in beweging gebracht. Er wordt balans gebracht in lichaam en geest.

Voor wie?

De cursus kan door iedereen gevolgd worden. Of je nu nieuwsgierig bent naar de werking van voetreflexmassage of dat je op zoek bent naar iets nieuws maar je weet nog niet goed wat je wil of wat bij je past. Deze cursus is eveneens een goede aanvulling voor mensen die werkzaam zijn als pedicure.

Doordat er op elkaar geoefend wordt ervaar je zowel het masseren zelf als het ontvangen van deze massages.

Wat leer je tijdens de cursus?

Tijdens de cursus leer je een 4 tal massages. Je leert massages met het accent op ontspanning, het lymfesysteem, het spijsverteringssysteem en de spieren en gewrichten. In alle 4 de massages is ontspanning altijd de grondslag. In deze massages wordt alleen met de handen en vingers en warme olie gemasseerd.

Wanneer je deze basiscursus hebt gevolgd is het mogelijk om je verdiepen. Je kunt de workshop Energetisch masseren en Invoelen via de voeten volgen.

Duur 2 dagen
Datum en tijd 24 en 25 januari 2020 van 10.00 – 16.30
Docent Geertje Rampen – de Goeij
Kosten €215,00 inclusief cursusmap, lesmateriaal, certificaat en lunch
Locatie Dr. Anton Mathijsenstraat 5b
6021 CJ Budel
Inschrijven Klik op deze link